De ce să apelăm la un psiholog?

Tuturor ni se poate întâmpla să fim stresați, copleșiți de griji, triști sau chiar deprimați. Nimeni nu este imun la aceste stări care sunt absolut normale. Uneori, poți rezolva aceste probleme pe cont propriu, schimbându-ți stilul de viață, citind anumite cărți, mergând la cursuri, vorbind cu prietenii sau cu familia. Alteori, observi că, oricât de tare încerci, sunt stări și gânduri pe care nu le poți schimba pe cont propriu și încep să-ți afecteze negativ relațiile și munca. 

Psihoterapia este  adesea cea mai rapidă și mai eficientă cale de a depăși problemele emoționale și comportamentale care te împiedică să trăiești viața dorită. Psihologii sunt experți în modul în care oamenii procesează gândurile și emoțiile. Indiferent dacă dorești să înveți unelte pentru a gestiona stresul, a crea abilități pentru a fi un lider mai bun, sau pentru a trece pentru orice dificultate, psihoterapia te poate sprijini.

Uite câteva motive pentru care să apelezi la un psiholog:

Vrei să te iubești și să te accepți

Mulți oameni au dificultăți în acest lucru și nu sunt neapărat deprimați sau afectați de o tulburare mentală. Terapia te poate ajuta să explorezi blocajele pentru a te bucura de stimă de sine și pentru a învăța modalități practice de a-ți face fericirea o prioritate.

Vrei să-ți îmbunătățești relația de cuplu

Consilierea cuplurilor poate ajuta la îmbunătățirea comunicării și depășirea problemelor ce creează dificultăți în relație.

Vrei să fii un părinte bun

În ciuda propriilor obiecții, te  poți reîetoarce la modelele de parenting pe care le-ai observat în copilăria ta. Terapia te poate ajuta să ieși din această rutină și să devii părintele de care are nevoie copilul tău.

Vrei să te dezvolți pe plan profesional

Spui că ești nefericit/ă unde ești? De ce nu te străduiești să faci altceva? Este teama, munca grea sau conflictul interpersonal care te ține înapoi? Terapia poate fi un catalizator pentru o schimbare sănătoasă în plan profesional.

Vrei să îți înțelegi scopul în viață

Psihoterapia te ajută să afli cine ești la un nivel profund, ajutându-te să descoperi pasiunile îngropate sub ocupația grijilor cotidiene. 

Vrei să faci sport

Terapeuții nu sunt antrenori de sport, dar se înțelege de obicei că aptitudinea fizică este la fel de mentală ca și cea fizică. Terapia te poate ajuta să depășești obstacolele care te împiedică să ai corpul pe care ți-l dorești.

Vrei un loc pentru a practica asertivitatea și a îmbunătăți comunicarea 

Terapia este un laborator pentru a explora, a experimenta și a practica comportamente care sunt înfricoșătoare în restul vieții. Persoanele timide pot face confruntări. Persoanele detașate pot experimenta exprimarea emoției. Când ai încercat aceste lucruri în cadrul unei ședințe, ești pregătit să o faci și în viața de zi cu zi.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *